Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meldpunt Arbeidsmarkt voor verpleegkundigen

Beroepsorganisatie NU'91 heeft het Meldpunt Arbeidsmarkt geopend om ‘schrijnende verhalen’ in de zorg bijeen te brengen. Bij het meldpunt kunnen verpleegkundigen en verzorgenden hun ervaringen kwijt die te maken hebben met de problemen op de arbeidsmarkt in de zorg.

Volgens NU’91 is het aan de orde van de dag dat verzorgenden gevraagd wordt om loon in te leveren, omdat werkgevers in de financiële problemen zitten. Na de zomer komt het ministerie van VWS met een plan voor de arbeidsmarktproblemen in de gezondheidszorg. NU’91 wil daaraan bijdragen door met oplossingen te komen en verzamelt daarom informatie. Alle meldingen over de gevolgen van de Wmo, fusies, reorganisaties, vacaturestops zijn welkom. Het meldpunt blijft de hele zomer geopend. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

TanteLouise wil tweederde personeel ontslaan
Loonoffer ActiVite-medewerkers door aanbesteding wmo
Geen lager loon bij Thuiszorg Midden-Limburg
Geen loon meer bij thuiszorg COTL

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Marion

    Graag wil ik reageren op het artikel : verpleegkundigen uit de zorg.Ik werkte op de afdeling ouderenzorg. Het was fysiek voor mij te zwaar(nekhernia en arthrose in li-arm)Ik wilde graag een omscholing voor diabetesverpleegkundige of dialyseverpleegkundige. Dit werd niet goed gevonden. Uit eindelijk ben ik weg gegaan uit het ziekenhuis en heb zelf een andere baan gezocht,die ik met veel plezier uitvoer.

Of registreer u om te kunnen reageren.