Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiënten voor donororgaan naar België

Vijftig Nederlanders hebben de afgelopen drie jaar in België een nieuw orgaan gekregen, meldde het tv-programma NOVA gisteren.

In België zijn de organen ruimer voorradig dan in ons land. Dat wordt toegeschreven aan het systeem 'ja, mits' bij onze zuiderburen, terwijl in Nederland uitgegaan wordt van 'nee, tenzij'. Voor minister Klink van Volksgezondheid is het orgaantoerisme naar België geen reden om zijn beleid te wijzigen, maakte hij in Nova duidelijk. Klink vindt dat mensen nadrukkelijk zelf moeten aangeven of ze donor willen zijn. (ANP)

Lees ook:

CZ wil duidelijkheid over orgaantransplantaties
Klink verbiedt orgaandonorshow niet

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.