Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Subsidie voor alfahulp in vaste dienst

Staatssecretaris Bussemaker wil thuiszorgorganisaties tijdelijk subsidiëren om zelfstandige alfahulpen weer in vaste dienst te nemen. Dat heeft Bussemaker dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten in een brief waarin zij een balans opmaakt van de Wmo.

Bussemaker wil cliënten van thuiszorgorganisaties zelf laten kiezen of zij een alfahulp of vaste kracht willen. Ze gaat ervan uit dat de meeste mensen voor het laatste kiezen. De wetswijziging die dit mogelijk maakt wordt pas op 1 oktober 2009 van kracht, maar Bussemaker wil dat gemeenten al per 1 januari bij het afsluiten van nieuwe contracten daar rekening mee houden.

Alfahulpen in dienst

Dit jaar heeft Bussemaker een potje van 40 miljoen euro om huishoudelijke hulpen die hun baan dreigen kwijt te raken voor de zorg te behouden. Behalve voor de subsidie voor het in dienst nemen van alfahulpen, kunnen instellingen daarop ook een beroep doen voor een tegemoetkoming voor het in dienst houden van professionele krachten. (ANP)

Lees ook:

Bussemaker past Wmo aan
Wethouders worstelen met de Wmo
Wmo-cliënten zelfstandiger dankzij Wmo
Bos roomt Wmo-winst gemeenten af
Cliënten en gemeenten: ‘Wmo anders aanpakken’
Cliënt mag alfahulp weigeren
Thuiszorg stapt massaal over op alfahulp

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.