Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Thomashuizen ook naar België

De Thomashuizen breiden uit naar België. Oprichter Hans van Putten verwacht eind dit jaar drie vestigingen over de grens te openen volgens dezelfde franchiseformule als in Nederland.

In een Thomashuis wonen zes tot acht mensen met een verstandelijke beperking onder leiding van twee zorgondernemers, meestal een echtpaar, die bij het Thomashuis wonen. De financiering vindt plaats via persoonsgebonden budgetten.

Samenwerking zorg

“We zijn benaderd door ouders uit België om de Thomashuizen te exporteren. We hebben net toestemming van de Vlaamse overheid om het Persoonlijke-Assistentiebudget, het Belgische persoonsgebonden budget, te gebruiken voor onze formule. Uren voor verpleging kunnen we declareren bij de ziekenfondsen”, aldus Van Putten. Volgende week ondertekent hij in België een contract met een grote pensioenverzekeraar die samenwerkingspartner wordt. In Nederland werken de Thomashuizen samen met woningcorporatie Vestia die al het vastgoed aankoopt, thuiszorginstelling Sensire en gehandicaptenorganisatie Arduin. Er zijn momenteel ongeveer veertig Thomashuizen. Dat moeten er over twee jaar 200 zijn. (Zorgvisie - Eric Bassant)

Lees ook:

Thomashuis wil via rechter van cliënt af
Cliëntenstop thuiszorgorganisatie Sensire

Administrator

2 reacties

 • no-profile-image

  dufloucq dirk

  ons adresen e-maildufloucq dirk
  veurnseweg 105
  8900 ieper(belgie)
  dufloucqdirk@skynet.be

 • no-profile-image

  dufloucq dirk

  wij kijken volbewondering naar de thomashuizen en voelen erwat vooromzoiets alszorgvisieteorganiseren voor onze zoon thijs.kan ik hierover wat documentatie krijgen of tips alles welkom

Of registreer u om te kunnen reageren.