Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Thuiszorgwerkers in actie bij gemeentehuizen

Honderden thuiszorgmedewerkers, ouderen en gehandicapten hebben woensdag met de SP een aantal gemeentehuizen 'bezet'. Daarmee protesteerden ze tegen wat zij de afbraak van de thuiszorg noemen.

Volgens SP-Tweede Kamerlid Agnes Kant, die bij de actie in Leiden was, waren de acties ‘geslaagd’. Tijdens de acties werden aan de verantwoordelijke wethouders symbolisch de 85.000 handtekeningen overhandigd die zijn gezet onder de petitie 'Ja tegen goede thuiszorg en Nee tegen duizenden ontslagen'. Kant overhandigde de petitie aan staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid. De acties werden gehouden in elf steden: Leiden, Bergen op Zoom, Den Haag, Zoetermeer, Hoorn, Hengelo, Enschede, Borne, Helmond, Weert en Roermond. In Enschede sloten stakende buschauffeurs zich aan bij de actie ‘als steun voor de thuiszorg’. (ANP)

Lees ook:

AWBZ-serie Agnes Kant ‘Kabinet helpt het recht op AWBZ-zorg ...
ActiZ: Meer toezicht op thuiszorg nodig
Veertig miljoen voor thuiszorg

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.