Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Buitendijk hoogleraar preventieve gezondheidszorg

Simone Buitendijk, werkzaam bij TNO, is per 10 juli benoemd tot bijzonder hoogleraar Integrale preventieve gezondheidszorg voor kinderen aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).
Buitendijk hoogleraar preventieve gezondheidszorg

Het onderzoek waar Buitendijk zich de komende jaren op concentreert, richt zich op het versterken van de keten van zorg rondom kind en het verbeteren van de vroege signalering en behandeling van problemen bij het opgroeien.

TNO

Buitendijk werkt als 'programmamanager jeugd' bij TNO. Ze heeft er vooral onderzoek gedaan naar de gezondheidszorg rondom de zwangerschap: naar de gezondheid van ivf-kinderen, kraamzorg en babysterfte. Ook onderzocht ze hoe vrouwen terugkijken op hun bevalling(en). Tegen het Nederlands Dagblad zegt ze, nu ze twee dagen per week als bijzonder hoogleraar 'Integrale preventieve gezondheidszorg voor kinderen' gaat werken, dat ze "moet verder kijken''. En daar heeft ze zin in.'

In Nederland is de jeugdzorg erg laagdrempeligheid en ligt de nadruk op preventie. Bijna alle ouders gaan met hun kinderen van nul tot vier jaar geregeld naar het consultatiebureau, waar de ontwikkeling van de kinderen wordt gevolgd. (Zorgvisie)

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Anneke van Kessel

  Simone

  Allereerst van harte proficiat met deze benoeming en aanstelling als bijzonder hoogleraar.
  Als kinderfysiotherapeute werkzaam, met grote affiniteit met de motorische ontwikkeling in het eerste levensjaar,voel ik me erg betrokken en ben ik zeer verheugd dat meer aandacht komt voor de preventieve gezondheidszorg voor kinderen. Daar ligt winst te behalen,een braakliggend terrein.
  Zou graag van gedachten wisselen.
  groet
  Anneke van kessel
  Fysiotherapeute
  Nieuw VennepOf registreer u om te kunnen reageren.