Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bussemaker uit kritiek op gouden handdruk Tanke

Staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid vindt dat de premie die oud-directeur Gerard Tanke van Amsterdam Thuiszorg bij zijn vertrek kreeg niet door de beugel kan.
Bussemaker uit kritiek op gouden handdruk Tanke

In antwoorden op Kamervragen zegt ze: “Ik vind dat er veel, eigenlijk te veel, geld is uitgetrokken om het dienstverband met de vorige directeur te beëindigen.” Tanke kreeg bij zijn vertrek onlangs 650.000 euro. “Dat ligt wel erg boven het ene jaarsalaris dat in de code Tabaksblat is neergelegd. Ook ligt het ver boven de kantonrechterformule en de wachtgeldregeling uit de cao thuiszorg.”

Problemen Amsterdam Thuiszorg

Tanke moest vorig jaar vertrekken nadat Amsterdam Thuiszorg in grote financiële problemen terecht was gekomen. Minister Klink kondigde pas geleden aan dat er voor de zorgsector een salariscode komt. Bussemaker gaat er op toezien dat de code een verantwoorde regeling omvat over de afvloeiingsregeling. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Tanke van Amsterdam Thuiszorg vangt 6,5 ton vertrekpremie
Tanke verlaat Amsterdam Thuiszorg
Bussemaker: ‘Mismanagement Amsterdam Thuiszorg niet belonen'
Ondergang van Amsterdam Thuiszorg

Administrator

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    zou wel eens willen weten wat de voormalige directie van groene kruis domicura heeft ontvangen. ONDANKS DAT HET BEDRIJF BIJNA FAILLIET WAS IN 2007. NU MOETEN WIJ BRUTO 3OOEURO VANONS SALARIS AF GAAN STAAN . LEUKE BOEL ALLEMAAL.

  • no-profile-image

    t.v.d.bersselaar

    We kunnen wel allemaal oh en ah roepen, maar wie vordert het geld nu terug?

Of registreer u om te kunnen reageren.