Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Extra geld licht verstandelijk gehandicapte jeugd

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de Beleidsregel contracteerruimte aangepast om de extra middelen voor de jeugdzorg te verdelen. De contracteerruimte is incidenteel verhoogd voor aanpak van de wachtlijsten voor licht verstandelijk gehandicapte jeugd (jeugd-lvg).

Het Ministerie voor Jeugd en Gezin stelt 6,5 miljoen euro in 2008 en 6,5 miljoen euro in 2009 beschikbaar voor deze wachtlijsten. Diverse recentelijk uitgegeven rapporten laten zien dat er sprake is van een structurele wachtlijst voor licht verstandelijk gehandicapte kinderen met gedragsproblemen die wachten op een behandelingsplaats in een orthopedagogisch centrum (lvg-voorziening). Extra zorgcapaciteit moet de wachtlijstproblemen op korte termijn oplossen. De verdeling van de beschikbare middelen is gebaseerd op wachtlijstgegevens uit het AZR van 1 oktober 2007. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Wachtlijsten en dure managers in jeugdzorg
Wachtlijsten jeugdzorg blijven groeien
Wachtlijsten jeugdzorg op verschillende manieren geteld

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.