Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Fusie in gehandicaptenzorg gaat niet door

De voorgenomen fusie tussen gehandicaptenzorginstellingen De Hartekamp Groep en Het Raamwerk in Kennemerland gaat niet door. De raden van bestuur en de toezichthouders zijn na goed overleg tot de conclusie gekomen dat een fusie tussen beide organisaties niet haalbaar is.

De organisaties hadden accountancykantoor Pricewaterhousecoopers ingeschakeld om de mogelijke voordelen van samenwerking te onderzoeken. Dit rapport, waarin de verschillende stappen van een haalbaarheidsonderzoek beschreven zijn, ‘biedt echter onvoldoende grond voor verdere plannen om de fusie te realiseren’, zo schrijven de bestuursleden in een brief. Op de punten waar beide organisaties al samenwerkte vóór het haalbaarheidsonderzoek, zullen zij blijven samenwerken. De organisaties beraden zich nu intern verder over de toekomst. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Minder zorgfusies dan verwacht
NMa gaat fusie vaker verbieden

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.