Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Thuiszorg krijgt 25 miljoen extra

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid stelt 25 miljoen euro beschikbaar om de ‘knelpunten bij de uitvoering van de AWBZ ‘, zoals thuiszorg op te lossen. De Nationale Zorgautoriteit (NZa) mag het extra geld gaan verdelen.

Bussemaker schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat ze met brancheorganisatie Actiz en de NZa in gesprek wil. Actiz stelde eerder dit jaar vast dat tweederde van de thuiszorginstellingen in de rode cijfers zit. Bussemaker wil een toelichting krijgen op de achtergronden van de cijfers en ‘hoe de sector omgaat met veranderingen in de thuiszorgmarkt’. (ANP)

Lees ook:

Actiz: Wij hebben aan de bel getrokken
ActiZ: Meer toezicht op thuiszorg nodig

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.