Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgverzekeraar Azivo zet zich in voor Surinamers

De Haagse zorgverzekeraar Azivo wil een polis voor Surinamers op de markt brengen. In deze zorgverzekering moeten, naast de basisvoorzieningen, meer voorzieningen worden opgenomen om onder meer diabetes en hart- en vaatziekten te voorkomen.

Aan deze kwalen lijden Surinamers relatief vaak. De verzekering vergoedt bijvoorbeeld regelmatige controles en verzekerden kunnen goedkoop naar de sportschool.

Samenwerken zorginstelling

Wanneer er animo is voor de polis, wil Azivo zich nog verder op Surinamers gaan richten. De zorgverzekeraar wil dan samen met zorginstelling Florence in zee met de stichting Equally Equipped. Deze stichting houdt zich bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen in Suriname. Het plan is om een uitwisselingsproject op te starten om de gezondheidszorg daar te verbeteren, door bijvoorbeeld goederen uit te wisselen en de zorgvoorzieningen te regelen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Jim van Geest in Raad van Bestuur Florence
Azivo en DSW gaan niet fuseren
Zorgverzekeraar maakt afspraak met ziekenhuis
Aanvullende polis waarschijnlijk duurder
Agis en RCR starten zorgcentrum in Suriname

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.