Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Faillissement dreigt bij thuiszorg in Flevoland

Zorgcentrales onder beheer van Care Control Holding BV verkeren in zwaar weer. De rechtbank in Lelystad verklaarde vorige week Zorg Centrale Midden Nederland BV failliet. Volgens regionaal dagblad De Stentor dreigt er ook een faillissement bij Thuiszorgcentrale Flevoland (TCF).

Zorg Centrale Midden Nederland BV was een soort uitzendbureau voor zorgpersoneel. Wanneer de TCF te weinig personeel had, dan werd Zorg Centrale Midden Nederland ingeschakeld. Voor zorgverlening in alle zes Flevolandse gemeenten. In totaal had de Zorg Centrale Midden Nederland BV ongeveer 25 mensen in dienst. Die krijgen van curator Frank Schop van het advocatenkantoor Okkerse en Schop allemaal een ontslagbrief. Een doorstart zit er helaas niet in. “Het gaat uit als een nachtkaars”, zegt Schop in De Stentor. Problemen rond betalingen door gemeente Lelystad, een veranderde vraag naar zorg en een prijzenslag in de thuiszorg zijn de oorzaken.

Faillissement

Schop zegt in het regionale dagblad ook dat TCF aan de rand van faillissement wankelt. “Als TCF volgende maand failliet wordt verklaard dan moet u niet verbaasd opkijken”, aldus de curator. TCF heeft een meningsverschil met de gemeente Lelystad over de uitbetaling van een rekening van nog enkele tienduizenden euro's. Als dat geld niet worden betaald, dan is ook bij de Thuiszorgcentrale Flevoland een faillissement niet ondenkbaar, voorspelt Schop. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Thuiszorgcentrale weer aan de slag in Lelystad

Administrator

Gerelateerde tags

7 reacties

 • no-profile-image

  Deze organisatie is idd een organisatie die het niet al te letterlijk neemt met de regels.Nu ze hier al voor de zoveelste keer (dhr v Wattum heeft al sinds 1996 veel bedrijven gehad)hun verplichtingen niet kunnen na komen vertrekken ze gewoon naar het buitenland waar ze ook al hun verplichtingen niet nakomen. Dhr Woudenberg slaapt er niet minder om.

 • no-profile-image

  Ik zou hier nooit gaan werken je krijgt nooit op tijd je salris je moet er altijd achter heen gaan en inderdaad als ze een doortstart maken en onder een andere naam dan is het binnen de kortste keren weer falliet ik heb hier zelf ook gewerkt en het is één groote rotzooi vooral in de administratie en afspraken

 • no-profile-image

  ex-verpleegkunde stagiaire

  Ik wil iedereen sterkte wensen met dit nieuws. 2 jaar geleden, toen ik bij het bedrijf in Lelystad stage liep als 4de jaars verpleegkundige, was er ook al een fallissement. Zelfs ik had problemen met mijn stagevergoeding. Ik vind het zeer treurig dat het bedrijf dit moet ondergaan. Ik weet dat mijn ex-collega's hart hebben voor de clienten die bij dit bedrijf zijn aangemeld.

 • no-profile-image

  ex-werknemer

  Dit is dus al de zoveelste keer dat ze failliet gaan...! Hierna maken ze gewoon een door start...en begint het straks weer opnieuw...!

 • no-profile-image

  hoi

 • no-profile-image

  wat ik ook even wil zegen is dat ik respect heb voor me collega's die daar ook gewoon nog werken en dat is alleen voor de clienten dat ze wel hun zorg krijgen wat ze nodig heben.
  en de tcf zelf tja daar heb ik momenteel zelf geen goed woord voor over.

 • no-profile-image

  Hoi lezers
  Zelf werk ik voor de tcf en heb zelf ook zo ongeveer ruim 3 maanden geen salaris en facantie geld ontvangen
  ik kijk er niet raar van op als de tcf failliet gaat.

Of registreer u om te kunnen reageren.