Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Operatiekamers Medisch Spectrum Twente onveilig

Het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede heeft per direct drie operatiekamers in de nevenvestiging Oldenzaal gesloten. In de operatiekamers blijkt, uit eigen onderzoek van het MST, een verhoogd risico op lekkages in de schacht waar zich zowel de zuurstoftoevoer als de elektrische aansluitingen bevinden.

Het ziekenhuis concludeerde dat de pendels, een schacht waar tijdens de operatie de zuurstoftoevoer doorheen gaat, niet in orde zijn. In dezelfde schacht bevinden zich de elektrische aansluitingen en de toevoer van perslucht. Het MST heeft een aantal operatie van de vestiging in Oldenzaal verplaatst naar het MST in Enschede. In Oldenzaal blijft een vierde operatiekamer wel in gebruik. Deze is na onderzoek in orde. (ANP)

Lees ook:

Twenteborg schoot tekort bij onderhoud apparatuur
Medisch Spectrum twente benoemt Ten Cate
Ziekenhuizen zijn laks met veiligheid

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.