Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Pasgeboren baby's VUmc mogen terug naar ic-afdeling

Handalcohol was de reden dat er maandag verhoogde koolmonoxidewaarden werden gemeten op de neontologie-afdeling van het VUmc. Door de verhoogde waarden werden twaalf pasgeboren baby’s naar een andere afdeling verhuisd. Gisteren konden zij terug naar hun afdeling.

Uit een onderzoek op de afdeling blijkt dat geen sprake is geweest van een gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide. Het alarm van de CO-meter ging af door een verhoogde concentratie van handalcohol (ontsmettingsmiddel) in de omgevingslucht, veroorzaakt door het tijdelijk wegvallen van de ventilatie. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

VUmc ontruimt ic neonatologie
VUmc bewaakt baby’s

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.