Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Thuiszorg Groningen en Menzis nog niet akkoord

Thuiszorg Groningen en zorgverzekeraar Menzis zeggen meer tijd nodig te hebben om nader tot elkaar te komen. Dat meldt RTV Noord.

De twee partijen kregen het met elkaar aan de stok, toen Thuiszorg Groningen een patiëntenstop aankondigde. Menzis vond dat de organisatie verplicht was zorg te verlenen en stapte daarom naar de rechter om een opheffing van de patiëntenstop af te dwingen.

Groeiende zorgvraag

De rechtbank gaf Thuiszorg Groningen en Menzis tot 15 augustus de tijd om het conflict op te lossen. De patiëntenstop is al wel opgeheven, maar de twee partijen hebben meer tijd nodig om tot een akkoord te komen over de financiën. Thuiszorg wil namelijk extra geld om aan de groeiende zorgvraag te voldoen. Thuiszorg en Menzis hebben de rechtbank om een maand uitstel gevraagd. (RTV Noord)

Lees ook:

Thuiszorg Groningen stelt patiëntenstop in
Cliëntenstop thuiszorgorganisatie Sensire
Menzis klaagt thuiszorg aan
Meer thuiszorgorganisaties gaan failliet

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.