Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Topsalaris in de zorg: max. 220.000 euro

Bestuurders in de zorg mogen maximaal 220.000 euro gaan verdienen. Dat zijn de organisatie van zorgdirecteuren NVZD en de organisatie van toezichthouders NVTZ met elkaar overeengekomen.
Topsalaris in de zorg: max. 220.000 euro

Het maximum gaat alleen gelden voor bestuurders in sectoren met veel marktwerking, zoals grote ziekenhuizen en zorgconcerns. Voor andere zorgbestuurders zou de Balkenendenorm van 186.000 euro moeten gaan gelden.

Salariscode zorgdirecteuren

Deze week leggen de bestuurders en toezichthouders hun voorstel voor aan het ministerie van VWS. Minister Klink heeft gisteren al laten weten werk te gaan maken van de salariscode. Op 4 september praat de Kamer over topinkomens in de semi-publieke sector. Als in november de ledenvergaderingen van de NVZD en NVTZ positief over de regeling beslissen, kan de regeling per 1 januari 2009 ingaan. De salariscode gaat dan gelden voor alle nieuwe zorgdirecteuren.

Wachtgeldregeling

In die gevallen waarin directies en toezichthouders toch hogere salarissen overeenkomen, kan de minister een salaris conform de code afdwingen. Ook de huidige wachtgeldregeling van een jaar tussen twee tijdelijke contracten, is onderwerp van overleg. NVZD-directeur Jan Aghina: “Je kunt je namelijk afvragen of de hoogte van zo’n salaris niet inhoudt dat adequaat wordt gespaard voor de periode daarna.” (Zorgvisie - Carina van Aartsen)

Lees ook:

Demonstratie thuiszorg tegen topsalaris
Exorbitante salarissen in de ban
SP: 'Straf organisaties die salarisplafond negeren'
Topsalarissen zorgsector aan banden

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.