Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Verzorgingshuis voor oudere verslaafden en zwervers

Stichting De Binnenvest in Leiden wil een bejaardenhuis starten voor verslaafden en zwervers ouder dan 65 jaar. Dit meldt het Leidsch Dagblad. Het moet een tehuis worden voor een kleine groep daklozen.

De stichting is hierover in overleg met Leidse verzorgingshuizen. De Binnenvest kwam op het idee toen het mislukte om oudere verslaafden of zwervers in normale verzorgingshuizen onder te brengen. Het is de bedoeling om verslaafden te scheiden van niet-verslaafden en van psychiatrisch patiënten. Daarvoor zijn twee mogelijkheden: of een aparte afdeling binnen een bestaand huis, of een apart huis openen. De bedoeling is om in 2009 of 2010 al van start te gaan. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Thuiszorg voor verslaafden
GGZ Drenthe houdt verslaafden niet binnen
Cliënt verzorgingshuis tevreden over inspraak

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.