Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agis stopt miljoenen in zorginnovaties

Agis Zorgverzekeringen gaat de komende jaren ruim tweehonderd miljoen euro investeren in zorginnovaties. Het eerste project waar Agis Participaties B.V. geld in stopt is ‘Embedded Fitness’. Dat is een combinatie van sportieve activiteit met interactieve computerspellen.

Agis streeft er naar in de komende drie tot zeven jaar verschillende innovatieve projecten te ondersteunen. Volgens woordvoerster Femke Theunissen zal Agis heel breed projecten kiezen. Van ziekenhuiszorg tot huisartsen- en andere eerstelijnszorg en ketenzorg. En van verpleeghuiszorg tot en met preventie. “Het heeft met onze propositie als ‘de zorgverbeteraar’ te maken dat we innovaties steunen. Zo’n project als Embedded Fitness blijven we voor onbepaald tijd steunen.”

Preventie

Embedded Fitness begint dit jaar het eerste interactieve bewegingscentrum, de E-fitzone te Eindhoven. Dit centrum fungeert tevens als ‘laboratorium’ voor onderzoek en ontwikkeling. Hierbij zijn diverse kennisinstellingen en bedrijven betrokken. Embedded Fitness heeft ook een E-fitcorner ontwikkeld, een mobiele game en fitness unit die bij bedrijven, instellingen of bijvoorbeeld op beurzen kan worden ingezet. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Nieuw tv-programma over zorginnovaties
Nieuwe lector Innovatie van de zorg
Ellen Maat programmadirecteur Innovatie & ICT bij VWS

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.