Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bouw Orbis ligt stil om geldproblemen

De bouwcombinatie Medical Park Sittard heeft de bouw van een ziekenhuis in de Limburgse stad stilgelegd omdat de opdrachtgever, Stichting Orbis, zijn betalingsverplichtingen niet kan nakomen.
Bouw Orbis ligt stil om geldproblemen

Dat hebben de bouwers vrijdag bekendgemaakt. De bouwcombinatie bestaat uit Ballast Nedam, Strukton Bouw & Vastgoed, Hurks van der Linden en GTI Zuidoost. De bouwwerkzaamheden zijn tot nu toe volgens planning verlopen en het nieuwe ziekenhuis is bijna af.

Probleem met financiering

Stichting Orbis kan niet voldoen aan zijn betalingsverplichting, volgens de raad van bestuur vanwege "uitgelopen onderhandelingen" met de bank over de herfinanciering. De raad van bestuur meldt in een persbericht dat het rekent op een snelle afronding, zodat de oplevering alsnog volgens planning plaats kan vinden. (Zorgvisie - Krista Kroon)

Lees ook:

Ruimte voor de patiënt
Maak het zorgpark profijtelijk
Bonussen bestuurders stijgen
Samenwerking bespaart miljoenen

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.