Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bussemaker: meer openheid over prestaties in zorg

Verpleeg- en verzorgingshuizen die hun prestaties niet openbaar maken, moeten dit in de toekomst mogelijk wel doen. Staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid zei gisteren in de Tweede Kamer niet uit te sluiten dat ze publicatie gaat verplichten.

Maar ze wil instellingen die gegevens over de kwaliteit van de zorg voor zichzelf houden eerst stimuleren er toch mee naar buiten te treden. Deze week kwamen de prestaties van 1200 instellingen op de website www.kiesbeter.nl te staan, maar een derde van de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen doet daar niet aan mee. (ANP)

Lees ook:

Normen verantwoorde zorg zijn in de lucht
Gehandicaptenzorg test prestatieindicatoren
'Gebruik prestatie-indicatoren verbeterd'

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.