Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NPCF grotendeels achter zorgplannen kabinet

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) kan zich in hoofdlijnen vinden in de plannen van het kabinet voor het zorgbeleid. "De afzonderlijke maatregelen ogen in beginsel goed’’, zegt adjunct-directeur Atie Schipaanboord. "Wij vragen ons echter af hoe die samen zullen uitpakken voor de individuele patiënt.’’

Uit de begroting spreekt volgens de NPCF de wil om echt te werken aan veilige zorg. De patiënten vragen wel aandacht voor de samenwerking tussen ziekenhuizen en eerstelijnszorg. Verder moeten patiënten goed weten hoe goed zorginstellingen zijn en mag de ambitie voor het terugdringen van het aantal medische ongevallen hoger. Volgens de NPCF heeft het kabinet te weinig aandacht voor nazorg voor slachtoffers van medische ongevallen.

Positie consumenten

De NPCF dringt aan op snelle invoering van de wettelijke regeling voor ‘rechten van de consument’, die de positie van de consumenten moet versterken. Goede vergelijkbare informatie is hierbij belangrijk. Veel data worden verzameld, maar dit is nog geen informatie waar mensen wat aan hebben, aldus de NPCF. (ANP)

Lees ook:

Cliëntenraden hekelen rol NPCF
NPCF lanceert website Consument en Zorg

Meer Prinsjesdag nieuws:

Klink wil nieuwe financiering huisarts
Pgb komt in regiobudget
Tekorten AWBZ lopen op
Klink gaat door met transparantie en marktwerking
Minder geld voor inspectie
Bezuiniging op AWBZ wordt nergens opgevangen

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.