Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vakbond wil cao-afspraak thuiszorgsalaris in Achterhoek

De Achterhoekse gemeenten besluiten deze maand hoe ze de thuiszorg voor de komende tijd gaan aanbesteden. Dat meldt de Gelderlander. De vakbond AbvaKabo roept de gemeenten op rekening te houden met het salaris van thuiszorgers.

AbvaKabo pleit voor het 'Nijmeegse systeem' in de Achterhoek. Die gemeente heeft een cao-afspraak gemaakt over het salaris van de thuiszorgers. Daar kan door de instellingen niet aan getornd worden. De vakbond vindt dat de zorgverleners moeten concurreren op bedrijfsefficiency en overhead en niet op salariskosten. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Klink wil zorgproef in de Achterhoek
Klantenstop bij thuiszorginstellingen in de Achterhoek
Gemeente Nijmegen besteedt opnieuw aan

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.