Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Aangifte tegen neuroloog en Medisch Spectrum Twente

Letselschade-advocaat Yme Drost heeft aangifte bij Justitie gedaan tegen de handelwijze van een ex-neuroloog van het Medisch Spectrum Twente (MST) en oud-bestuursleden van dit ziekenhuis in Enschede. Drost liet dat vrijdag weten in een uitzending van RTV Oost.

Drost verwijt de voormalige specialist van het MST valsheid in geschrifte en toebrengen van lichamelijk letsel door schuld met de dood als gevolg. De letselschade-specialist liet weten dat vermoedelijk twee van zijn voormalige cliënten zijn overleden als gevolg van verkeerde diagnoses van de neuroloog. "Justitie moet aantonen of er een causaal verband bestaat tussen het overlijden en het handelen van de neuroloog’’, aldus Drost. Ook doet hij aangifte tegen oud-bestuursleden die destijds de leiding hadden toen de neuroloog bij het MST in dienst was. "Mogelijk zijn zij medeplichtig aan de strafbare feiten’’, aldus Drost.

Vooronderzoek

Justitie is bezig met een vooronderzoek tegen de neuroloog, die onlangs ontslagen werd door een Duitse kliniek. Circa tachtig gedupeerden van de specialist hebben zich bij Drost gemeld. (ANP)

Lees ook:

Klink wil opheldering over neuroloog Twente
Neuroloog Duitse kliniek was verslaafd aan medicijnen
Duitse kliniek ontslaat Nederlandse neuroloog

Administrator

2 reacties

 • no-profile-image

  A.H.M. van dijk

  Dit betreft natuurlijk niet alleen de hartkliniek of afdelingcardeologie alleen er zijn meerder specialisme ver onder niveau terwijl er deskundigheid genoeg in huis is.

 • no-profile-image

  A.H.M. van Dijk

  Zonder alle specialisme over een lijn te trekken ontbreekt het nog steeds aan de nodige kwaliteiten vooral ook op ons parade paardje de hartkliniek is er geen enkelen vorm van comminucatie tussen patient-specialist of patient-verpleging
  beide denken dat zij nog steeds ver boven de patient staan dit ten koste van de zorg.

  Het medisich spectrum moet niet groeien naar een academisch ziekenhuis maar naar een ziekenhuis met goede specialisten en verpleging waar mensen zich 100 procent vertrouwd bij een ziekte geval kunnen laten behandelen.

  Vandaar dat het naar mijn bescheiding mening nodig is het kaf van het koren te scheiden.

  A.H.M. van Dijk 7 september 2009

Of registreer u om te kunnen reageren.