Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Maatschapfusie Franciscus en Lievensberg ziekenhuis

De maatschappen Gynaecologie van het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis zijn per 1 januari 2009 een fusie aangegaan. Het samenwerkingsverband heeft de naam 'Maatschap Gynaecologen regio Bergen op Zoom en Roosendaal' gekregen.

Door de fusie is het mogelijk om specialistische gynaecologische zorg (gynaecologische oncologie, minimaal-invasieve chirurgie, zwangerschap en bevalling) voor de hele regio te behouden. Ook verdere ontwikkeling van deze specialisaties wordt door de fusie bevorderd.

Optimale bezetting

Patiënten kunnen gewoon terecht in het ziekenhuis waar ze altijd naar toe gaan. Voor de gynaecologen geldt dat zij zowel in het Lievensberg ziekenhuis als in het Franciscus Ziekenhuis werken. Door de fusie is een optimale bezetting van gynaecologen in beide ziekenhuizen voor de toekomst gegarandeerd. Dit geldt ook voor de aanwezigheid van de gespecialiseerde verloskundigen. In de twee ziekenhuizen is zeven dagen per week, 24 uur per dag minimaal één verloskundige aanwezig.

Fusie ziekenhuizen

Momenteel is er een aantal maatschappen waarvan specialisten al langere tijd in beide ziekenhuizen werken: de nucleair geneeskundigen, pathologen, reumatologen, plastisch chirurgen, psychiaters, urologen en medisch microbiologen. Door de fusie van de gynaecologen is daar nu een nieuwe groep bijgekomen. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Kruijthof nieuwe bestuurder St. Franciscus Gasthuis
Gezamenlijke maatschap Franciscus en Lievenberg

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.