Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

MeanderGroep wint kort geding van Brunssum

De MeanderGroep Zuid-Limburg heeft het kort geding gewonnen dat de gemeente Brunssum had aangespannen. De gemeente Brunssum moet de MeanderGroep Zuid-Limburg in het geval van gecombineerde indicaties voor hulp bij het huishouden alle geïndiceerde uren vergoeden volgens het overeengekomen tarief voor hulp bij het huishouden plus.

Inzet van het kort geding was het feit dat de gemeente Brunssum sinds de invoering van het nieuwe Wmo-contract voor hulp bij het huishouden werkt met gecombineerde indicaties. Gecombineerde indicaties zijn een combinatie tussen simpele en speciale huishoudelijke hulp. De MeanderGroep weigert nieuwe klanten met deze gecombineerde indicatie aan te nemen, omdat het twee verschillende hulpen naar een cliënt zou moeten sturen. De gemeente zegt namelijk dat de organisatie deels zo laag mogelijk opgeleide mensen moet sturen. De MeanderGroep wil dat niet. "Bij bijvoorbeeld dementerenden moeten alleen mensen komen die deskundig zijn en meteen kunnen anticiperen op veranderingen in de situatie", zei bestuurder Rogier Ruijters eerder tegen Zorgvisie. Nu moet de gemeente Brunssum alle geïndiceerde uren vergoeden volgens het tarief voor hulp bij het huishouden plus. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Brunssum sleept MeanderGroep voor rechter
Kort geding Vilente tegen Renkum en Arnhem
Careyn en gemeenten naar rechter

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.