Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Operatiekamers Jeroen Bosch ziekenhuis dicht door kou

Zes operatiekamers op de locatie Carolus van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch zijn vrijdagochtend gesloten omdat de luchtbeheersing door een bevroren luchtkoker defect is geraakt. Spoedeisende operaties worden verplaatst naar de locatie in het centrum van de stad; minder dringende ingrepen worden uitgesteld.

De operatiekamers blijven zeker tot en met woensdag dicht, zei een woordvoerster. Voor het begin van de operaties vrijdagochtend werd een te hoge luchtvochtigheid geconstateerd. De luchtfilters bleken beschadigd waardoor de luchtkwaliteit niet gegarandeerd kon worden en patiënten mogelijk risico lopen op wondinfecties.

Reparaties

Op een normale werkdag worden in het operatiecentrum van het Carolus ongeveer veertig operaties uitgevoerd. Ook bevallingen worden voorlopig verplaatst naar het Groot Ziekengasthuis. Huisartsen, ambulancemedewerkers en patiënten worden geïnformeerd. De technische dienst van het ziekenhuis werkt hard aan de reparatie van het systeem. Alleen het testen ervan duurt al twee dagen, kondigde de zegsvrouw aan. (ANP)

Lees ook:

Jeroen Bosch Ziekenhuis mag dotteren
Nieuwbouw Jeroen Bosch belaagd door veranderd bouwregime
Jeroen Bosch Ziekenhuis en Fortis sluiten overeenkomst

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.