Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Overleg gestart voor nieuwe cao gehandicaptenzorg

De onderhandelingen voor een nieuwe cao gehandicaptenzorg zijn op 19 januari gestart. Zoals het er nu uitziet, ullen het geen gemakkelijke onderhandelingen worden, zo laat Jan Kramer van ABVAKABO FNV weten.

De vakbond eist bij de onderhandelingen een “fatsoenlijke loonontwikkeling”. De werknemersorganisaties willen de salarissen structureel met 3,5 procent verhogen.

VGN

Volgens Kramer kunnen de onderhandelingen over deze looneis lastig worden. Werkgeversorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) wil nog niets kwijt over de cao-onderhandelingen. “We praten op 27 januari verder”, aldus een woordvoerder. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Agnes Kant krijgt prijs gehandicaptenraad
Gehandicaptenzorg is verbeterd
Ruim vijftig gehandicapteninstellingen gefuseerd

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.