Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Paas benoemd tot voorzitter commissie ‘Zorg om jeugd’

Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft René Paas benoemd tot voorzitter van de onafhankelijke commissie ‘Zorg om jeugd’. Deze commissie brengt in juni 2009 een advies uit over de gewenste inrichting van de jeugdzorg en de bestuurlijke toedeling van verantwoordelijkheden. Het bestuur stemde eveneens in met de benoeming van de leden van de commissie.

De commissie verricht haar werkzaamheden onafhankelijk van de VNG. Gevraagd is een visie te formuleren op de jeugdzorgketen (preventie, ondersteuning, lichte hulp, geïndiceerde zorg) en van daaruit te adviseren over de inrichting van het geheel. Het advies wordt op 10 juni 2009 gepresenteerd in de Algemene Ledenvergadering van de VNG. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Jeugdzorg is klaar voor indiceren in de AWBZ
Rouvoet vindt beloning managers jeugdzorg terecht
Geen bonus voor vertrokken directeur Jeugdzorg

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.