Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

SP: 'Bestuur Philadelphia moet onder curatele'

Een externe deskundige moet onderzoeken hoe ernstig de financiële situatie van Philadelphia Zorg is. Met grote spoed is een accountant ingeschakeld, heeft ABVAKABO-bestuurder Jan Kramer gisteren na afloop van het overleg met de raad van bestuur laten weten.

Kramer zegt tijdens het gesprek geen beeld te hebben gekregen hoe hoog de tekorten zijn van de al maanden in moeilijkheden verkerende zorginstelling. Philadelphia bevestigde vorige week dat er afgelopen maanden twintig miljoen euro verlies is geleden.
Dat komt door de hoge salariskosten en verplichtingen in vastgoedprojecten. Met een herstelplan wil Philadelphia 350 van de 9500 arbeidsplaatsen afstoten. Philadelphia heeft de zorg voor ruim elfduizend gehandicapten.

Curatele

Staatssecretaris Bussemaker komt met een brief over de zaak. De bewindsvrouw is daartoe dinsdag aangezet door de SP, die wil dat het kabinet Philadelphia helpt en de raad van bestuur onder curatele plaatst. (ANP)

Lees ook:

OR Philadelphia schort juridische stappen op
Nieuw onderzoek inzet gesprek bonden en Philadelphia
Philadelphia schrapt 330 arbeidsplaatsen door malaise
Vakbond staakt overleg met Philadelphia Zorg

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.