Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meer verzekerden stappen over

Na jaren van afnemende belangstelling is er dit jaar veel meer interesse in zorgverzekeringen. Vergelijkingssite Independer verwacht dat vijf procent daadwerkelijk gaat overstappen.
Meer verzekerden stappen over

Sinds de introductie van de basisverzekering in 2006 daalde het animo om van verzekeraar te wisselen jaarlijks. In 2006 stapte nog 19 procent van de verzekerden over, vorig jaar was dat nog geen drie procent. De zorgverzekeringsmodule van Independer.nl laat een ruime verdubbeling van het bezoek zien ten opzichte van vorig jaar. Dat zelfde geldt voor het aantal mensen dat een offerte aanvraagt of meer informatie wenst. Op grond van deze cijfers verwacht Independer.nl dat dit jaar vijf procent van zorgverzekeraar gaat wisselen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Kleine zorgverzekeraar klantvriendelijker dan grote
Zorgverzekeraars dreigen ggz met contracteerstop
Zorgverzekeraar UVIT lijdt zwaar verlies

Eén reactie

  • no-profile-image

    William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

    Waarom heeft de Client meer interesse om de premie te vergelijken. O.a. door de PR activiteiten v/d Zorgverzekraars . Zij hebben allemaal een " Leuk " verhaal , maar ze " naaien " de Client steeds meer. Vandaag een declaratie ontvangen van MENZIS voor een CA ( kanker ) ingreep , totaal ( ingreep) bedrag 494,00 , vergoed 241,88. Verzekerd voor ( Aanvullend ) Extra verzorgd 3 !Dan hebben we het niet over wat je bij moet betalen voor Tandartskosten , ( aanvullend ) Tandverzorgd 3.
    De Zorgverzekeraars laten de Client steeds meer opdraaien voor de Zorgkosten. Zelf bevorderen zij de Burocratie Enorm , wat tot gevolg heeft dat de kosten ENORM toenemen.Als je aan Verpleegkundigen vraagt hoeveel tijd zij besteden aan daadwerkelijke Zorg aan de Client is het antwoord : 2 uur aan de Client ,en 6 uur aan o.a. Administratieve zaken , papieren invullen ; etc.. Het EPD kan nog Jaren duren. De Politiek vindt het allemaal PRIMA !

Of registreer u om te kunnen reageren.