Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Henny Lantman wordt hoogleraar eerstelijns-geneeskunde

Henny Lantman is per 1 november van start gegaan als hoogleraar in het UMC Nijmegen bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde, met als hoofddoel de verbetering van de (medische) zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen.
Henny Lantman wordt hoogleraar eerstelijns-geneeskunde

Lantman is sinds dertig jaar arts voor verstandelijke gehandicapten bij zorginstelling Pergamijn. Zij heeft vanuit haar functie bij Pergamijn veel aandacht besteed aan wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van ondersteuning aan mensen met verstandelijke beperkingen te verbeteren. Ze schreef een aantalproefschriften en ontving in 2006 de Hanna Oorthuijsprijs. Naast haar werk als AVG bij Pergamijn werkte Henny bij de Universiteit Maastricht en het Gouverneur Kremerscentrum.

In haar nieuwe functie zal Lantman blijven samenwerken met Pergamijn om aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg vorm te geven. (Zorgvisie - Mark van Dorresteijn)

2 reacties

  • no-profile-image

    Nicole Eiland-Maas

    Graag zou ik haar een felicitatie kaartje willen sturen. Wat is haar postadres?

  • no-profile-image

    Nicole Eiland-Maas

    Graag zou ik haar een felicitatie kaartje willen sturen. Wat is haar postadres?

Of registreer u om te kunnen reageren.