Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Moslima dient klacht in tegen arts om boerka

Een 23- jarige moslima uit Utrecht heeft een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) tegen een huisarts. De arts zou vanwege haar boerka hebben geweigerd haar in de spreekkamer toe te laten. Dat bevestigde een woordvoerder van de CGB dinsdag naar aanleiding van berichtgeving hierover in het AD.
Moslima dient klacht in tegen arts om boerka

De vrouw kwam op eerste kerstdag bij de huisartsenpost in Utrecht met haar zieke zoontje van drie maanden oud. De betreffende huisarts zou hebben geweigerd de moeder toe te laten in de spreekkamer, omdat ze een boerka droeg. De CGB heeft de klacht dinsdag ontvangen. ,,Dit is een zaak die we zeker kunnen behandelen. Een huisartsenpost levert een dienst en zou een vrouw niet vanwege haar godsdienstige uitingen mogen weigeren'', aldus de woordvoerder. Volgens de zegsman is een dergelijke zaak niet eerder voorgekomen. Carin de Kok, medisch manager van de huisartsenpost, laat weten dat de zorginstelling begrijpt dat de patiënte geschrokken is. ,,We zijn daarom bezig om te bemiddelen tussen de arts en de patiënte om de zaak uit te praten'', aldus De Kok. (ANP)

Lees ook:

Omgangsregels noodzakelijk bij Flevoziekenhuis
Patiënt betaalt zelf voor weigeren arts

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Marieke

  Wanneer leren ze het ,ze komen naar ons land om dat het in het thuisland niet uit te houden is ze worden met geld en toebehoren behandeld gedraag je dan ook naar de nederlanse normenen doe normaal of ga terug dan heb je het slecht.

 • no-profile-image

  Piet

  Omdat zij anders gekleed is, wordt ze niet meer als mens behandeld, en ook haar zieke zoontje van 3 maanden niet?

  Ik hoop voor je dat je (ook) nooit in een land ziek wordt waar jij wordt geweigerd omdat je ANDERS gekleed bent...

 • no-profile-image

  Fannie

  Wanneer leren die mensen nou eens dat we hier andere regels hebben. Ik moet als ik in andere landen ben mij ook aanpassen. Hier gaat het niet om religie maar om fatsoensnormen. Zucht!! Toch niet normaal dat je tegen een doek moet praten. Ik geef die arts gelijk. En ik discrimineer niet. Als ik in hun land met schoenen in zo'n gebedsruimte ga omdat wij dat soort dingen niet kennen dan moet je zien wat er gebeurd.Wij moeten de gebruiken van andere landen respecteren dus zij hier ook.We moeten es ophouden met die super tolerantie. Dat gebeurt verder nergens.

Of registreer u om te kunnen reageren.