Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Achmea wil concurrentie in ziekenvervoer

Zorgverzekeraar Achmea gaat selectieve zorginkoop toepassen in het ziekenvervoer. Dat meldt de Volkskrant. Verzekerden die gebruikmaken van zittend ziekenvervoer, kunnen vanaf 1 juli makkelijker overstappen naar een andere vervoerder als zij ontevreden zijn.

Achmea, met 3,5 miljoen verzekerden de grootste zorgverzekeraar, gaat per vervoersgebied drie vervoerders contracteren in plaats van één. De verzekeraar wil vervoerders daarmee prikkelen tot het leveren van betere kwaliteit. Jaarlijks maken zeventigduizend verzekerden gebruik van zittend ziekenvervoer, bijvoorbeeld voor dialysebehandelingen of chemotherapie in het ziekenhuis. “Juist voor deze mensen die al heel ziek en kwetsbaar zijn, is het belangrijk dat de kwaliteit van de dienstverlening goed is”, zegt Stephanie Juranek van Achmea in de krant. Vorig jaar is Achmea begonnen met het selecteren van beter presenterende zorgaanbieders. Verzekerden krijgen van Achmea inzicht in de kwaliteit van deze aanbieders, waarop zij hun keuze kunnen baseren. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

NZa controleert ziekenvervoer streng
CG-Raad op de bres voor ziekenvervoer
Groningse ambulancemedewerkers slapen in caravan
Politieauto's uitgerust met defibrillators

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Maar krijgen ze dan ook het eigen risico kwijtgscholden van de behandelingen?? Kortom: het heeft geen enkel nut om het eigen risico kwijt te schelden, als er toch andere koste worden gemaakt. Juist patienten die vervoer vergoed krijgen hebben per definitie extra kosten.

Of registreer u om te kunnen reageren.