Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

CNV bereikt cao-akkoord gehandicaptenzorg

CNV Publieke Zaak en werkgeversorganisaties in de gehandicaptenzorg VGN en MEE hebben een cao-akkoord bereikt. Dat heeft Leon Vincken, onderhandelaar namens CNV, meegedeeld.

In onderhandelingen die donderdagavond werd afgerond zijn afspraken gemaakt over een loonstijging van 3 procent en de mogelijkheid door te onderhandelen over een cao waarin individuele werknemers zeggenschap krijgen over hun arbeidsvoorwaarden . "Werknemers zouden dan zelf keuzes kunnen maken op het gebied van verlof, levensloopregeling en scholing'', aldus Vincken. De looptijd van de cao is van 1 januari 2009 tot 1 maart 2010.

Andere bonden

CNV Publieke Zaak roept de bonden Abvakabo FNV, NU'91 en FBZ het akkoord ook te ondertekenen. Deze zeggen echter dat het cao-akkoord 'ruimte creëert voor verslechtering van de arbeidsvoorwaarden van medewerkers in de gehandicaptenzorg'. De drie vakbonden voelen zich naar eigen zeggen buitenspel gezet in de onderhandelingen. (ANP)

Lees ook:

Overleg gestart voor nieuwe cao gehandicaptenzorg
Lastige cao-onderhandeling gehandicaptenzorg verwacht
Bonden ‘opgetogen’ over vrijheid in cao

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.