Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Donner pleit voor omschoolbonus

Minister Piet Hein Donner voor Sociale Zaken wil werknemers die vanwege de recessie op zoek zijn naar een baan in een andere sector belonen met een omschoolbonus, meldt dagblad Trouw. Zo wordt het personeelstekort in de zorg en het onderwijs in één keer opgelost, aldus de woordvoerder van Donner.

Een woordvoerder van het ministerie: “Die bonus is nodig om mensen van werk naar werk te begeleiden, maar het plan ligt nog bij het kabinet. Voorwaarde is wel dat de nieuwe werkgever een toezegging doet om het omgeschoolde personeel ook echt in dienst te nemen.” (Zorgvisie - Nico van Wijk)

Lees ook:

Bijna veertig procent zorgmedewerkers wil weg
Zorgmedewerkers niet trots op werkgever
Vakbond eist meer loon voor zorgmedewerkers

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.