Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

UMC St Radboud start proef met cardiostick

Het UMC St Radboud in Nijmegen geeft vanaf 2 maart hartpatiënten die op de wachtlijst staan voor een operatie, een cardiostick mee. Op de usb-stick in de vorm van een creditcard staan de medische gegevens van de patiënt.

In geval van nood kunnen de gegevens van de patiënt door een arts geraadpleegd worden. Het gaat onder andere om catheterisatiegegevens, medicijngebruik en of er een pacemaker geplaatst is.

Acute hartoperatie

De komende tijd krijgen honderd hartpatiënten van UMC st Radboud een cardiostick. Hierdoor zouden zij zich in aanloop tot de operatie veiliger voelen doordat zij hun medische gegevens bij zich dragen en dus in elk ziekenhuis geholpen kunnen worden bij acute klachten. Na de hartoperatie wordt ook de ontslagbrief op de kaart gezet. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Tweede Kamer stemt in met wet landelijk epd
Hackers testen epd
Opnieuw probleem met beveiliging epd

Administrator

2 reacties

 • no-profile-image

  Serge Willems

  Beste A. Willemsen,
  Als fabrikant van de Medstick / Cardiostick kan ik u melden dat de informatie inderdaad ook in het engels is, alsmede in het Frans en Duits.

 • no-profile-image

  A. Willemsen

  Goed initiatief. Goede aanvulling op het LEPD i.g.v. potentieel levensbedreigende situaties/acute gevallen. Hartpatiënten zijn hier een treffende voorbeeld van. Ik vraag me wel af of de informatie op de cardiostick ook in het Engels beschikbaar is?

Of registreer u om te kunnen reageren.