Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Van Otterloo leidt nieuwe stichtingen Meavita

De nieuwe stichtingen die zijn opgezet om de zorg en medewerkers van Meavita Groep Den Haag en Thuiszorg Groningen over te nemen, worden bestuurd door oud-politicus en NZa-adviseur Gerrit Jan van Otterloo. Dat bevestigt het ministerie van VWS.
Van Otterloo leidt nieuwe stichtingen Meavita

Het oprichten van nieuwe stichtingen om de zorg van de noodlijdende onderdelen van Meavita op te vangen, is een unieke gebeurtenis. “Dit is nooit eerder gebeurd en we hebben dan ook heel lang over deze constructie nagedacht”, aldus woordvoerder Annette Dijkstra van VWS. “Er was geen draagvlak voor financiële steun voor Meavita. Dat wilden de gemeenten, zorgkantoren en NZa niet. Maar de zorg moet wel overeind blijven. Dus hebben we voordat surseance werd aangevraagd reeds deze stichtingen opgericht.”

Curator Meavita

De nieuwe stichtingen gaan de schulden van Meavita Groep Den Haag en Thuiszorg Groningen afbetalen. Met de NZa is afgesproken dat de voorschotten van de zorgkantoren voor de AWBZ-zorg naar de nieuwe stichtingen gaan. De curator zal met de nieuwe stichtingen het afbetalen van de schulden coördineren. Er kan gedacht worden aan de verkoop van panden. Later kan geld dat beschikbaar komt uit de nieuw geleverde productie, aangewend worden voor het aflossen van de schulden. De bedoeling is dat de stichtingen tijdelijk de zorg overnemen. Andere aanbieders moeten dat in de toekomst gaan overnemen. Het is echter niet vastgelegd hoe lang de nieuwe stichtingen blijven bestaan. Een raad van toezicht is nog in vorming. Al wel bekend is dat Gerrit Jan van Otterloo leiding gaat geven. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Definitief surseance voor Meavita Den Haag en Groningen
Meavita vraagt ministerie om 20 miljoen euro
Bussemaker: Problemen Meavita te complex

Administrator

Gerelateerde tags

9 reacties

 • no-profile-image

  P.Pet

  Je zal er maar werken!
  Nu maar weer afwachten wat de nieuwe stichting gaat doen met dhr P de Vente als directeur.

 • no-profile-image

  thuiszorg groningen medewerker

  Meavita heeft nergens meer recht op; bah 200 miljoen van je partner opmaken.als hier nog een meavta medewerker zijn/haar of onzin hier typt.....

 • no-profile-image

  tamara

  thuiszorg groningen had voor de fusie een pot van 200 miljoen euro.Meavita had niks en Thuiszorg Groningen zou Meavita redden,Thuiszorg Gr was dom geweest wie fuseert er nou met zo'n instelling.Maar ja Thuiszorg Gr is failliet en maakt een doorstart.Meavita valt nou om en ik hoop dat zij niet meer doorstart;ze hebben dat niet verdiend. tamara

 • no-profile-image

  Hans Hoogenes

  De kogel is door de kerk: Meavita is failliet! Hoe dat heeft kunnen gebeuren is wel een onderzoek waard. Een om er achter te komen of het bestuur en de raad van commissarissen van Meavita steken hebben laten vallen en een landelijk onderzoek naar de gevolgen van de marktwerking in het algemeen; met als doel dit soort debacles in de toekomst te voorkomen.
  Gezondheidszorg is een te groot goed om vermorzeld te worden door partijpolitieke belangen. Onafhankelijke controle op duidelijke criteria graag! Nu zijn bij iedere reorganisatie/ failissement de mensen de dupe die het " ons" mogelijk hebben gemaakt van de welvaart te genieten.

 • no-profile-image

  medewerkster Meavita

  Jammer Maria volgens mij snapt je het ook niet waar daadwerkelijk het probleem is ontstaan, regeringsbeleid, wmo komt erbij is niet de oorzaak dus te rechte boos aardige reacties

 • no-profile-image

  maria

  er is ook af te geven op regeringsbeleid, marktwerking invoering wmo......daar horen we niemand over, jammer dat alleen de discussie over die boosaardige Meavita er is......

 • no-profile-image

  Laat de 3 musketiers die gezorgd hebben over de rug van andere het geld terug geven, crimenelen!!!

 • no-profile-image

  Wat zal de overname van Meavita voor gevolgen hebben voor de salariëring van de medewerkers?

 • no-profile-image

  bell

  laat de top van meavita, bestuursleden oud en nieuw maar een deel van hun centen inleveren om wat schulden af te betalen

Of registreer u om te kunnen reageren.