Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bussemaker: Klanten Meavita behouden zorg

Ondanks het uiteenvallen van Meavita krijgen alle cliënten van de zorgorganisatie de zorg en de huishoudelijke hulp waar zij recht op hebben. Dat heeft staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid gisteren gezegd.

Volgens Bussemaker is dat in de eerste plaats te danken aan het personeel. Zij heeft grote bewondering voor de medewerkers van de ontbonden groep omdat zij ondanks de onzekere situatie gewoon hun werk blijven doen.

Toch valt volgens de bewindsvrouw niet uit te sluiten de zorg aan sommige cliënten vertraging gaat oplopen. Ook kunnen mensen in een keer iemand anders dan de gebruikelijke hulp over de vloer krijgen.

Meavita heeft voor verschillende bedrijfsonderdelen surseance van betaling aangevraagd. Andere poten van de groep zullen worden verkocht. Meavita is ernstig in problemen gekomen door verkeerde investeringen en falend management. (ANP)

Lees ook:

Meavita vraagt ministerie om 20 miljoen euro
Bussemaker: Problemen Meavita te complex
Meavita: ‘Bussemaker helpt thuiszorg om zeep’

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.