Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

MRSA-bacterie op ic Sophia Kinderziekenhuis

Bij patiëntjes op de afdeling intensieve zorg van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is de MRSA-bacterie aangetroffen. Voor een deel van de afdeling is een opnamestop van kracht. Dat maakte het Erasmus MC vrijdag bekend.

De getroffen patiënten worden voorlopig geïsoleerd. Personeel en bezoekers moeten wegwerpkleding dragen. Het Sophia Kinderziekenhuis maakt deel uit van het Erasmus MC. Vorige week werd op de volwassenenafdeling intensieve zorg van het Erasmus MC de Acinebacter-bacterie ontdekt. Ook deze bacterie kan infecties veroorzaken bij mensen met een verminderde weerstand. Het academisch ziekenhuis sloot de ic. Vrijdag ging deze weer open. (ANP)

Lees ook:

Erasmus MC heropent intensive care vrijdag
Bacterie gevonden in Eramus Medisch Centrum

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.