Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Maxima MC en Maastricht UMC+ willen samenwerken

Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en Maastricht UMC+ onderzoeken een samenwerking. De bundeling van krachten biedt volgens de ziekenhuizen voordelen voor de patiëntenzorg, de onderwijs- en opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek.

Op deze manier krijgen de patiënten Maxima Medisch Centrum toegang tot academische zorg, terwijl ze tegelijkertijd de nabijheid van het eigen ziekenhuis behouden. Door de samenwerking zouden wachttijden verkort worden en de kosten verlaagd. Maastricht UMC+ kan door de samenwerking zijn kennis sneller toegankelijk maken voor een grotere patiëntengroep. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

CBS: meer handen aan minder ziekenhuisbedden
Patiënten blijven onnodig lang in het ziekenhuis
'Ziekenhuizen verwikkeld in moordende concurrentie'

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.