Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe stichtingen Meavita vragen staatssteun

De stichtingen die de zorg overnemen van Meavita onderdelen in Groningen en Den Haag zullen binnenkort steun vragen aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De steun is nodig om de sanering te bekostigen die de nieuwe stichtingen aan het uitvoeren zijn.
Nieuwe stichtingen Meavita vragen staatssteun

Bestuurder Gerrit Jan van Otterloo van de nieuwe stichtingen die zijn opgericht om de zorg te continueren in de regio’s Groningen en Den Haag, bevestigt de steunaanvraag. “De reorganisatie die wij moeten uitvoeren om de oude Meavita-onderdelen weer kostendekkend te laten draaien, kost geld. Vandaar dat wij steun moeten aanvragen bij de NZa.” Ook Menzis-woordvoerder Michael Verheul bevestigt de steunaanvraag. “Het gaat heel specifiek niet om extra budgetten voor de AWBZ-zorg of Wmo-zorg. Het geld is bedoeld voor het grootschalige ombouwen van de zorgorganisaties. Dat geld moet ergens vandaan komen.” De hoogte van de steun moet nog becijferd worden. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Kamer organiseert hoorzittingen Meavita Thuiszorg
Stichtingen nemen zorg Meavita over
Thuishulpen Thuiszorg Groningen leggen werk neer
Van Otterloo leidt nieuwe stichtingen Meavita

Administrator

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Truus

  Ach banken krijgen het toch ook en dat geld wordt dan weer uitgekeerd aan bonussen dus denkt men in de zorg, dat kunnen wij ook!!

 • no-profile-image

  Jan Peter B

  Staatssteun? Dat willen alle thuiszorgorganisaties; die komen geen van alle uit.

 • no-profile-image

  bell

  steun aanvragen en geld terug eisen van degene die t verkwanseld hebben (de top dus)

Of registreer u om te kunnen reageren.