Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Orbis krijgt inspectie op bezoek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat vandaag poolshoogte nemen bij Orbis Medisch en Zorgconcern in Sittard. De instelling wil honderden medewerkers op straat zetten om een dreigend miljoenenverlies het hoofd te bieden. Dat kan een risico vormen voor de kwaliteit van de zorg, schrijft minister Ab Klink van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer.

De inspectie wil vandaag bekijken of het nodig is Orbis scherper in de gaten te gaan houden. Klink schrijft dat hij ook de financiële ontwikkelingen op de voet zal volgen.

Sociaal plan

Bij Orbis is geen werk meer voor 550 medewerkers. Voor nog eens 150 werknemers moet een andere baan binnen het concern worden gevonden. Doet het bedrijf niets, dan hangt het dit jaar een verlies van 38 miljoen euro boven het hoofd. Het ziekenhuis werd enkele maanden geleden geopend, maar verkeerde vrijwel meteen in grote financiële problemen. Eerder was al afgesproken dat personeel zou moeten afvloeien. Toen werd volgens de bonden gesproken over ongeveer 250 medewerkers. De bonden willen dat het ziekenhuis miljoenen op tafel legt voor een sociaal plan.

De Tweede Kamer houdt waarschijnlijk volgende week een interpellatiedebat over de toestand bij Orbis. (ANP)

Lees ook:

Orbis schrapt 700 banen
Massaontslag dreigt bij Limburgs Orbis
Orbis moet harder bezuinigen

Administrator

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Consultant

  Alles was vooraf allang bekend. Het is een kwestie van geldschuiven naar de consultants van Boer & Croon, door de voorzitter van de RvT van Orbis.

 • no-profile-image

  William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

  Nog een vraag . Wat is de Rol geweest van de Vakbonden ?

 • no-profile-image

  William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

  Het is triest , dat zo veel mensen ( RvT/RvB/OR/CR ) hebben zitten slapen.Achteraf kritiek leveren is makkelijk. Wisten zij niet van deze plannen vooraf ???

Of registreer u om te kunnen reageren.