Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Personeel De Zorgboog beraadt zich op acties

Het personeel van zorgorganisatie De Zorgboog in het Brabantse Bakel beraadt zich op acties tegen bestuursvoorzitter Bert Koeneman en de raad van toezicht, meldt het Eindhovens Dagblad.

De spanning tussen het personeel en het bestuur loopt al jaren op, maar na het in januari op non-actief zetten van Hans van den Bosch, een lid van de raad van bestuur, lijkt het kookpunt bereikt. Er heerst een cultuur van angst, volgens een groeiend deel van het personeel. Uit vrees voor represailles durven medewerkers weinig tot niets te zeggen over de gespannen verhoudingen bij De Zorgboog. Wat wel naar buiten komt, is een bericht dat het almaar slechter gaat met de zorgverlening.

Van den Bosch op non-actief

Lid van de raad van bestuur Van den Bosch werd half januari ‘vrijgesteld van werkzaamheden’ bij De Zorgkoepel, waar hij al 26 jaar in dienst was. Een gebrek aan vertrouwen tussen Van den Bosch en bestuursvoorzitter was de reden voor dit besluit. De daaropvolgende bemiddelingspoging had geen positief resultaat. Terwijl een definitief besluit over de breuk in de lucht hangt, onthoudt de voorzitter van de raad van toezicht zich nog van commentaar. (Zorgvisie - Nico van Wijk)

Lees ook:

Cliëntenstop bij De Zorgboog
Zorgboog heft cliëntenstop op
Zeshonderd medewerkers thuiszorg STMG boventallig
Thuiszorg Emile werkt aan klein imperium

Administrator

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  De beerput is nu echt open getrokken. De onrust wordt alsmaar heviger.
  Het lijkt me verstandig dat Koeneman en Berends hun biezen pakken.

 • no-profile-image

  Als de rust volgens de top is weergekeerd, waarom blijft het dan onrustig op de vloer en in de regio? De afspraken lijken eenzijdig aan de top gemaakt.

 • no-profile-image

  Er is geen sprake van een kookpunt. De zorgen die dit besluit met zich bracht zijn intern besproken en er zijn goede afspraken gemaakt over hoe we met elkaar verder gaan. Afscheid nemen doet pijn maar een organisatie bouw je met zijn allen, niet met één medewerker. Hoe hoog hij ook in de organisatie zit. De rust is inmiddels al weergekeerd. Het is de enkeling die zich nog hardnekkig blijft vasthouden aan wat geweest is. Dit is het besluit en hier moeten we én gaan we mee verder. De Zorgboog is ons veel te lief om op het spel te zetten, en de zorg voor onze clienten verdiend deze aandacht harder dan gekrakeel in de top.

Of registreer u om te kunnen reageren.