Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Samenwerking ggz en artsen helpt dementerenden

Demente mensen hebben een beter kwaliteit van leven als artsen hun patiënten behandelen in nauwe samenwerking met de geestelijke gezondheidszorg.

Dat concluderen het Maastricht Universitair Medisch Centrum en de Riagg uit dezelfde plaats in een onderzoek dat vandaag wordt gepresenteerd in het wetenschappelijk tijdschrift Archives of General Psychiatry.

Zorgplan

De twee instellingen hebben sinds 2002 een gezamenlijk centrum waar diagnoses worden gesteld. Patiënten worden er medisch onderzocht en krijgen meteen een zorgplan aangeboden. De aanpak is volgens de initiatiefnemers niet duurder dan de normale zorg, omdat de patiënten minder snel achteruitgaan en daardoor minder geld kosten. (ANP)

Lees ook:

Te weinig voorzieningen voor dementerenden
80 miljoen voor kleinschalige dementiezorg
VU onderzoekt effect beweging op dementerenden

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.