Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

UMC St Radboud noemt mammapoli een succes

Het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen is zeer tevreden over de mammapoli, waar vrouwen terechtkunnen voor borstonderzoek. In de mammapoli in het Nijmeegse ziekenhuis is niet een chirurg het eerste aanspreekpunt, maar een radioloog.

In de mammapoli kunnen vrouwen met borstklachten vijf dagen per week terecht voor onderzoek. De radioloog verricht de eerste onderzoeksfase en stelt in overleg met zijn collega's nog dezelfde dag een diagnose. De chirurg heeft in deze opzet meer tijd voor patiënten die vervolgoperaties nodig hebben.

Patiënten en huisartsen

Dankzij de mammapoli kunnen operaties binnen twee tot drie weken na de diagnose plaatsvinden. Patiënten en huisartsen zijn eveneens tevreden over de poli, die dagelijks vier patiënten helpt. Het UMC spreekt van een 'groot succes'. (ANP)

Lees ook:

Hagaziekenhuis biedt ouderen eigen polikliniek
Vier ziekenhuizen starten proef alcoholpoli
Diaconessenhuis Leiden opent bekkenbodempoli

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.