Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

UMC St Radboud spoort digitaal problemen kinderen op

UMC St Radboud gaat ziekenhuisbreed werken met een computerprogramma dat met vraag en antwoord snel psychische en sociale problemen bij kinderen in kaart brengt. Door de vragenlijst om de zoveel weken te laten invullen, zijn veranderingen snel duidelijk en is het mogelijk met extra hulp in te springen.

Het vragenmodel 'In Beeld' is gekopieerd uit Amerika. Daar wordt al jaren succesvol gewerkt met het programma. Het doel is dat langdurig zieke kinderen minder achterstand oplopen op bijvoorbeeld school, maar ook in sociale contacten.

Lees ook:

UMC St Radboud start proef met cardiostick
Kinderhartcentrum Radboud opereerde weken niet
Radboud zet beveiligers in op afdelingen

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.