Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

UMC's krijgen 100 miljoen voor onderzoek

De acht universitaire medische centra in Nederland en vijf onderzoeksinstituten krijgen in totaal 100 miljoen euro om verder onderzoek te kunnen doen naar nieuwe technieken voor de diagnose en behandeling van ernstige aandoeningen. Het betreft onder meer de ziekte van Alzheimer, diverse vormen van kanker en reumatoïde artritis.

De onderzoekers krijgen de subsidie van het Center for Translational Molecular Medicine (CTMM) in Eindhoven, is gisteren bekendgemaakt. Het CTMM is een samenwerkingsverband van bedrijven en wetenschappelijke instellingen.

Ict-systemen

De projecten die CTMM deels betaalt, beogen vooral innovatieve medische technologie te ontwikkelen, zoals bio-nanoapplicaties en ict-systemen. Met dergelijke projecten wordt de Nederlandse kennis- en concurrentiepositie internationaal verstevigd, zo hopen de instellingen en de overheid. (ANP)

Lees ook:

Umc's en stakeholders pakken samen vergrijzing aan
Vrouwen stuiten op glazen plafond UMC's
Werknemers UMC's krijgen loonsverhoging

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.