Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Verloskundigen demonstreren tegen hoge werkdruk

Verloskundigen gaan morgen in Utrecht demonstreren tegen de hoge werkdruk. Ze willen dat de werkdruk omlaag gaat, anders kunnen ze de kwaliteit van de verloskundige zorg niet blijven garanderen.

De verloskundigen gaan demonstreren bij het gebouw van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De NZa vindt dat een verloskundige met een 40-urige werkweek 110 zwangerschappen per jaar kan begeleiden. De protesterende verloskundigen zijn het daar principieel mee oneens.

Hoorzitting

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt volgens de belangenvereniging dat een verloskundige bij een 40-urige werkweek maximaal honderd zwangerschappen op jaarbasis verantwoord kan begeleiden. Tijdens het protest in Utrecht is er een hoorzitting bij de NZa, waar over de werkdruk van verloskundigen wordt gesproken. Na deze zitting beslist de NZa of zij de norm aanpast naar honderd of blijft bij haar standpunt van 110 zwangeren per jaar. (ANP)

Lees ook:

Concentratie verloskunde mag
Studenten vullen tekort kraamzorg op
Spoeddebat ziekenhuis Walcheren levert weinig op

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.