Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgbureau Agnes pleegde geen pgb-fraude

Het Zorgbureau Agnes heeft zich niet schuldig gemaakt aan fraude met persoonsgebonden budgetten in de thuiszorg. Dat meldt de Twentse Courant Tubantia. Menzis heeft het afgelopen jaar een intensieve controle uitgevoerd op de declaraties van het Enschedese bureau, waarna bleek dat er geen fraude is gepleegd.

Menzis was het onderzoek naar Agnes begonnen omdat cliënten hadden geklaagd dat zij niet de zorg zouden hebben gekregen waar zij recht op hadden. Dat bleek niet zo te zijn, maar de belastingdienst doet nog onderzoek naar fiscale onregelmatigheden. Bij Menzis loopt ook nog een onderzoek naar de declaraties van Hanimeli, een thuiszorgorganisatie met kantoren in Enschede en Almelo. (Zorgvisie - Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Menzis betaalt pgb’s alleen nog rechtstreeks uit
Menzis onderzoekt thuiszorgfraude
Vermoedens van thuiszorgfraude in Drenthe
Bestuurders U en Zo Thuiszorg opgepakt

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.