Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meer onregelmatige diensten voor oudere werknemer

Oudere werknemers in ziekenhuizen gaan meer onregelmatige diensten draaien. Dat blijkt uit het cao-akkoord dat de vakbonden en werkgevers zijn overeengekomen.

De NVZ vereniging van ziekenhuizen wil al jarenlang af van de vrijstellingen van oudere werknemers (55-plus) voor avond-, nacht- en weekenddiensten. Omdat het personeelsbestand van ziekenhuizen geleidelijk vergrijst, komen steeds meer werknemers voor vrijstelling in aanmerking. De onregelmatige diensten komen daardoor steeds meer op de schouders van jongere medewerkers.

Levensfasebeleid ziekenhuizen

De NVZ heeft met de vakbonden afgesproken dat medewerkers vanaf 2011 tot hun 57e nachtdiensten moeten draaien, tenzij een gezamenlijk onderzoek uitwijst dat er alternatieve oplossingen zijn. Als vervanging van de verlofregelingen voor oudere werknemers komt er levensfasebeleid. Daarmee kunnen medewerkers sparen voor verlof en zelf bepalen in welke fase van hun leven ze dat opnemen.

Loonsverhoging CAO Ziekenhuizen

In de CAO Ziekenhuizen is verder een loonsverhoging van 1 procent per juli 2009 en 1 procent per juli 2010 afgesproken. Bovendien gaat de eindejaarsuitkering in 2009 met 1 procent omhoog naar 6 procent. Dat komt bijna neer op een dertiende maand. (Zorgvisie - Bart Kiers)

Lees ook:

Akkoord over cao in ziekenhuizen
Ziekenhuis wil cao opzij zetten

Administrator

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    mgpmsmeets@hotmail.com

    ik heb een vraag: moet ik op mijn 63 ste nog avonddiensten doen? Vanwege een tekort aan personeel werk ik de laatste tijd steeds meer 's avonds, ondanks dat ik aangegeven heb geen late dienst meer te willen draaien.

  • no-profile-image

    Monty5

    Als ze zo`n cao in de V&VT zouden afsluiten dan ben ik weg, weekend en avonddiensten draaien wij ook gewoon maar nachtdiensten niet meer en dat zou ik ook niet meer gaan doen. Dus volgens mij vertrekt er dan meer personeel dan dat ze houden, tenminste als ik zo eens rond hoor bij andere collega`s.

Of registreer u om te kunnen reageren.